ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Χειροποίητο Ανθότυρο με μάραθο

Υλικά:

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα αγελαδινό πλήρες

  • 100ml χυμός λεμόνι

  • 150γρ μάραθος φρέσκος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1. Bάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά

  2. Στους 60 βαθμούς ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον μάραθο και χαμηλώνουμε την φωτιά

  3. Αφήνουμε 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε

  4. Βάζουμε ένα τουλουπάνι σε ένα σινουά και αδειάζουμε το μείγμα

  5. Στίβουμε το τουλουπάνι και βάζουμε απο πάνω βάρος και τοποθετούμε το σινουά σε ένα βαθύ σκεύος ώστε να αδειάσει ο ορός γάλακτος

  6. Αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο για 6 ώρες

Το ανθότυρό μας είναι έτοιμο!

 

ΑΡΘΡΑ

www.aisthiseongefseis.blogspot.gr

Ευχαριστούμε πολύ το Aisthiseon Gefseis και την Κυριακή Παππά για το άρθρο

Απόσπασμα

".......Το εστιατόριο "San Michali" στο ομώνυμο χωριό Σαν Μιχάλη έχει αναλάβει εδώ κι ένα χρόνο ένας νέος σεφ ο οποίος δημιουργεί μοναδικές γεύσεις χωρίς ακόμη να έχει ακουστεί. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη.
Από τα τραπεζάκια του απολαμβάνεις ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα και πιάτα πειραγμένα που σίγουρα δεν περίμενες να βρεις σ'ένα ορεινό χωριό.
Τι θα λέγατε για σεβίτσε λαβράκι ή ταρτάρ από μοσχαρίσιο κιλότο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και ζελέ ελληνικού καφέ? Συνέχεια με χειροποίητο νιόκι από πατάτες Σύρου, ριζότο με κρέμα γαρίδας ή κυκλαδίτιη κακαβιά βελουτέ με γιουβαρλάκια γαρίδας και σταμναγκάθι.
Και αυτά είναι μόνο κάποια από τα πιάτα του εστιατορίου."